De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

vineri, 18 martie 2011

Sindicatele nu au voie să dezbată Legea Educatiei Naţionale

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ semnalează opiniei publice, pe această cale, o situaţie extrem de gravă. 
În cadrul primei dezbateri organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pe marginea metodologiilor privind aplicarea Legii Educaţiei Naţionale, liderului FSLI Dolj, Constantin Rada, nu i s-a permis să vorbească. Dezbaterea a avut loc la Sala Filarmonicii Oltenia din Craiova, iar secretarul de stat Oana Badea nu i-a permis liderului de sindicat să îşi spună punctul de vedere privind tematica abordată. La această dezbatere au participat cadre didactice din judeţ. 
F.S.L.I. dezaprobă atitudinea secretarului de stat Oana Badea şi atrage atenţia că un astfel de comportament încalcă dreptul la liberă exprimare, prevăzut de Constituţia României, la art. 30 (1): ”Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.” 
În aceste condiţii, în care unui cadru didactic, lider de sindicat, nu i se permite la o dezbatere publică, într-o instituţie publică, să îşi exprime punctul de vedere, nu mai putem vorbi de România ca despre un stat de drept, ci despre un regim dictatorial. Probabil că este un alt demers făcut de M.E.T.C.S. prin care se doreşte distrugerea sindicatelor”, a declarat Simion Hancescu, preşedinte F.S.L.I.
 sursa: www.fsli.ro 

5 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo doamnei prof.Oana Badea! Cu sau fără sindicat oricum Legea Educației va fi un succes! Sperăm că sindicatul va dispărea odată cu progresul societății!

Anonim spunea...

Oana Badea nu e invatatoare, de unde atata profesoara? Ah, am uitat, acum aproape toate invatatoarele au reusit sa faca facultate, le-a crescut nivelul de inteligenta cu ajutorul diplomei. Bine ca a fost o revolutie care sa le ofere si lor sansa de a face o facultate. Gata cu complexele lor, nu mai sunt invatatoare, sunt profesoare cu acte in regula. Bine ca predau matematica doar pana la clasa a 4-a, o problema de clasa a 6-a le-ar pune in dificultate si diploma n-ar avea cum sa le ajute.

Anonim spunea...

Se vede cat de ingust la minte esti Anonimule tu si "prof. Oana Badea" sufleor-ul sef de la MECTS!

Anonim spunea...

Amonimi printre cuvinte!

Anonim spunea...

acest regim dictatorial functioneaza inca si in unitatile de invatamant.cadrele didactice nu au dreptul la exprimare in fata directorului. mai dureaza pana dispare regimul comunist.nasol