De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

miercuri, 17 februarie 2010

Notele M.E.C.T.S. privind aplicarea Legii nr. 221/2008 sfidează hotărârile judecătoreşti

Având în vedere notele transmise în mod subversiv şi nelegal de M.E.C.T.S. cu privire la modul de punere în aplicare a sentinţelor judecătoreşti prin care se recunoaşte dreptul personalului didactic de a beneficia de majorările salariale prevăzute de Legea nr. 221/2008, postez mai jos replica transmisă de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar "Ion Neacşu" Buzău, care, din punctul meu de vedere, demontează conţinutul aberant al acestor adrese.


Un comentariu:

Anonim spunea...

Intreb- exista vreun angajat din ministerul invatamantului(sau altele) care sa fi fost sanctionat personal pentru abuz? pt.ca abuzuri exista, nu este acesta primul si nici ultimul, avand in vedere ca nu exista sanctiuni aplicate persoanelor care comit acesta abuzuri. Daca semnatarii notelor ar trebui sa plateasca personal pentru incalcarea unei hotarari judecatoresti, am convingerea ferma ca nu ar mai scrie nimeni astfel de note.Va amintesc si de nota care a trimis personalul din invatamant 1 zi in CFS pe noiembrie si a retinut 15% din salar, nota care facea totala abstractie de legea care trimitea personalul 4 zile/luna in CFS, de codul muncii si de legea invatamantului unde se prevede dreptul la educatie(obligatia pt clasele 1-10) al tuturor elevilor din tara asta.
Inchei repetand- de ce ar respecta vreo lege, daca nu platesc personal pt incalcarea lor, ba, dimpotriva sunt rasplatiti pentru zel? imi amintesc de tovarasii- sefi de partid- cum bateau ei cuie in talpa colegilor, numai-numai o sa reuseasca si ei sa prinda o repartitie la case, concedii sau promovari.Sa ne ajute Dumnezeu!, vorba unei eleve de clasa a 4-a: atunci cand cel ce te fura este statul, numai la Biserica mai poti apela!