De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

joi, 18 februarie 2010

Cine o consiliază pe doamna consilier?

Aseară, la TV, doamna Vergu, vorbind despre cazul schimbului de palme dintre un poliţist şi o profesoară, ne-a lămurit cum stă treaba cu procedura cercetării disciplinare în învăţământul preuniversitar. Şi a facut-o cu multă convingere, de pe poziţia specialistului din minister, invocând prevederile Statutului personalului didactic. Problema e că a spus prostii. Doamna Vergu încă nu ştie că sancţiunile disciplinare sunt stabilite de consiliul profesoral al unităţii de învăţământ şi nu de consiliul de administraţie, aşa cum domnia sa a afirmat cu seninătate. Mai mult, doamna Vergu a sugerat că profesoara  în cauză (aflată acum în concediu medical) ar putea fi cercetată şi, eventual, sancţionată, în lipsă, fără a fi audiată. Ei bine, nu, doamnă consilier, nu merge nici aşa. În rest, s-ar putea să aveţi dreptate...

4 comentarii:

Eugenie spunea...

Doamna Vergu a fost profesoara de limba romana, dar acum 25-28 ani;nu stiu cum a ajuns consilier ministerial, caci nu facea decat sa denigreze cadrele didactice, uitase de unde a plecat; cat despre cunoasterea legilor,cred ca nu le-a cunoscut nici cand era ziarista, ii era de ajuns tupeul, de ce le-ar cunoaste acum? Sau poate o fi ca Ludovic XIV, conform caruia "L'Etat c'est moi", ca tot se poarta la noi....

Laura spunea...

Ierarhiile in Romania nu sunt valorice, nu mai inferati pornind de la o premisa falsa.
Rationamentul: daca esti profesionist si bine pregatit vei promova,ai dovedit ca esti bun, deci te-am promovat- este valid, dar concluzia este adevarata daca si numai daca si premisele sunt adevarate. Ori,in tara asta, urca, promoveaza numai cei care se cred destepti si acest lucru nu e nou. Socrate a fost condamnat la moarte tot de cei ce se credeau destepti, deci nimic nou sub soare. E pacat insa de cei doua mii si ceva de ani scursi.
Am urmarit interventiile de la TV ale d-nei Vergu, cand era de cealalta parte a baricadei- agresivitate verbala, lipsa de politete (intotdeauna vorbea peste interlocutori si cand nu ii reusea manevra, urla, ca sa fie auzita, iar interventiile, sub aspectul continutului erau aproape zero).
Trecerea de cealalta parte a baricadei, sub pretextul binelui publc pe care il urmareste...bla, bla, bla, premisa si ea rasuflata, asemeni informatiilor pe care le promoveaza, sau de care dispune(adica intre incompetenta si imoralitate).
Oare cum dorm oamenii astia? BINE.

Emilian Avrămescu spunea...

@Eugenie
Asa este, mare dezamagire doamna Vergu !

@Laura
Oamenii astia dorm cum li se cere: in toate pozitiile.

acuvio spunea...

am venit prin linkul lasat pe NBD, link dupa link.
Nu am urmarit acest subiect, am auzit despre el, tu ca individ nu ai decit dorinta de a fi sanatos, posibil profesoara era decompensata.
Politia insa este obligata sa trimita in strada oameni sanatosi si pregatiti.
Sper sa nu am o decompensare si mai sper sa nu fie trimisi tot poltisti rebut pt rezolvare.