De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


vineri, 31 iulie 2009

Presa constănţeană despre învăţământul preuniversitar

***
Inspectorul general şcolar prevede reduceri de personal în inspectorat  
Încolţit, ieri, de ziarişti să ne spună concret câte cadre didactice vor fi afectate de reducerea a aproximativ 600 de norme la Constanţa, „generalul” Petrică Miu a afirmat că niciun titular nu va fi afectat: „Dar vă imaginaţi că nici toţi absolvenţii de pe băncile facultăţilor nu-şi vor găsi loc la catedră, întrucât se înregistrează un excedent de licenţiaţi în domeniu, comparativ cu scăderea îngrijorătoare a efectivelor şcolare”.
>>>articol complet>>> (Cuget Liber)

***
550 de norme didactice pe lista neagră  

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a anuntat ca, in anul scolar 2009-2010, numarul de posturi din invatamant va fi cu 550 mai mic decat cel din anul scolar anterior, reducerea afectandu-i in principal pe suplinitorii necalificati, cadrele didactice platite la cumul si la plata cu ora.
>>> articol complet >>> (Observator de Constanţa)

***
Decont restant la Ion Corvin şi Adamclisi
Vicepresedintele Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar Constanta, prof. Mihai Contanu, a fost, ieri, in localitatile Ion Corvin si Adamclisi, pentru a sta de vorba cu primarii si directorii scolari, in speranta ca va rezolva problema decontarii cheltuielilor de transport pentru dascalii navetisti. In localitatea Ion Corvin, din februarie si pana in iunie, nu s-a mai platit decontul cadrelor didactice, iar in Adamclisi sunt restante din lunile mai si iunie ale acestui an scolar.
>>> articol complet >>> (Observator de Constanţa)