De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

luni, 6 iulie 2009

Semnale disperate

Primesc în continuare semnale disperate din partea membrilor de sindicat care nu şi-au primit decontul pentru navetă. Unii dintre ei, de la începutul anului şcolar.  În judeţul Constanţa, între localităţile importante care se confruntă cu această situaţie, Municipiul Medgidia. Aici, primăria a anunţat că este în imposibilitatea de a achita aceste drepturi. 
De asemenea, sunt mari întîrzieri şi în ceea ce priveşte plata indemnizaţiei pentru concediul de odihnă. Deşi, conform legii, aceasta trebuia achitata cu cel puţin 5 zile înainte de intrarea în concediul de odihnă, sunt multe unităţi de învăţământ unde nu a fost încă acordată.
Întrucât, pentru ambele situaţii, recuperarea în instanţa a acestor drepturi înseamnă o procedură de durată, cred că se impune implicarea de urgenţă a inspectoratelor şcolare, a prefecţilor şi a consiliilor judeţene. 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt profesor navetist din anul 1996.
La o scoala din jud.Olt functionez ca titular pe catedra de matematica din anul 2000.Decontul navetei se face doar de cativa ani.
Cu mare greutate am reusit acest lucru sa-l explicam primarilor ca este obligatoriu , dar si asa suntem vazuti ca niste milogi ai comunitatii locale.Acum cu "CRIZA" ,pentru unii doar, am luat naveta luna aceasta pe lunile aprilie si mai (micsorata suma pentru ca este criza),mai mult de atat s-a platit naveta din cheltuieli de personal , lucru ce se poate verifica si am fost amenintati(ori salarii,ori bani de naveta),mai mult ni s-a oprit ilegalin luna mai 2% si 10% sporul de ecran ,calculator la toti ....pe lunile urmatoare au spus ce nu mai sunt bani si ca atare .....Sezizand ,si amenintand si noi cao sa vedem in baza caror hotarari se_a facut acest lucru ,luna iunie separat de salariu s-a recalculat 2%si sporurile oprite ilegal(dar ei au incercat sa vada daca tine ,tine ).Am impresia si nu cred ca ma insel ,primarii sunt mult prea mult bagati in seama de catre directorii scolilor fiind in cardasenie cu acestia.Ar fi multe de zis dar ma opresc aici si sper, pentru ca speranta moare ultima sa se reglementeze in bine lucrurile in tara asta daca se4 mai poate.

Emilian Avrămescu spunea...

Aveti dreptate