De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

luni, 24 ianuarie 2011

Absolvenţii liceului pedagogic, care au absolvit şi colegiul universitar pedagogic - profesori pentru învăţământul primar/preşcolar

Printr-o sentinţă definitivă şi executorie, pronunţată în urmă cu câteva zile, Tribunalul Constanţa a stabilit că absolventul unui liceu pedagogic, care a absolvit ulterior şi colegiul universitar pedagogic, trebuie încadrat şi salarizat ca profesor pentru învăţământul primar/preşcolar (întrucât colegiul universitar pedagogic reprezintă STUDII SUPERIOARE DE SCURTĂ DURATĂ).
Acţiunea a fost promovată de Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, la solicitarea unui membru de sindicat. 
Sentinţa contrazice opinia I.S.J. Constanţa şi a unor directori de unităţi de învăţământ, confirmând punctul de vedere al Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, exprimat imediat după apariţia Legii  nr. 387/2009. Ne întrebăm pentru a câta oară se dovedeşte că sindicatele au dreptate şi când vor fi în stare unii directori şi unii de prin isj-uri să citească o lege?

4 comentarii:

Anonim spunea...

sidaca nu a absolvit liceul pedagogic ,dar a terminatcolegiul pedagogic e aceiasi situatie?

Emilian Avrămescu spunea...

Nu, nu este.

Anonim spunea...

daca a terminat sc postliceala pedagogica si a terminat si colegiu universitar ce situatie e ....?

Anonim spunea...

sunt absolventa de scoala postliceala pedagogica si in 2009 am absolvit studii univ de lunga duarata cu examen de licenta, respectiv, fac. de psihologie si stiintele educatiei, specializarea psohopedagogie speciala. unde ma incadrez? institutor I sau prof pentru inv presolar? conform LEN 1/2011?