De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


luni, 10 ianuarie 2011

Demagogie

Până unde poate duce demagogia şi servilismul politic, dar şi incoerenţa unui discurs politic, vă las pe dumneavoastră să chibzuiţi. Ceea ce urmează sunt cuvintele unui profesor. Evident, parlamentar PD-L. Nu cumva doamna deputat a citit o altă lege?

"Ca membru în Comisia de Învățământ, Cercetare, Tineret și Sport a Camerei Deputaților, alături de toți colegii mei membri ai acestei comisii, în prezența permanentă a trei foști miniștri ai educației și a actualului ministru, domnul Daniel Petru Funeriu, dar și a reprezentanților sindicatelor, asociațiilor de părinți, elevi și studenți, a numeroși directori de școli și rectori de universități, am reușit să propunem o variantă a documentului, amendată, dezbătută și aprobată de către Plenul Camerei Deputaților. Textul a intrat și în dezbaterea Comisiei de Învățământ a Senatului României. Ultima variantă a textului Legii Educației Naționale pentru care Guvernul României și-a asumat răspunderea și care a fost promulgată marți va apărea în câteva zile în Monitorul Oficial.
Textul actualei Legi a Educației Naționale este primul document coerent(sic!), care urmărește dezvoltarea copiilor și tinerilor pornind de la conceptul educației pe tot parcursul vieții. Principii majore de modernizare și reformare sunt enunțate clar în acest text: democratizare, depolitizare, descentralizare. Obiective importante, printre care formarea celor opt competențe recunoscute în plan european, ne vor aduce mai aproape de o altă calitate, mult îmbunătățită, a pregătirii generațiilor viitoare ." 

Sanda Maria Ardeleanu (profesor şi deputat PD-L)
Preluare http://sandamariaardeleanu.wordpress.com 

Text integral, aici.