De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

vineri, 28 ianuarie 2011

Reforma Funeriu începe cu decimarea corpului profesoral din mediul rural

Reforma lui Funeriu începe cu decimarea corpului profesoral din mediul rural: noua lege a educaţiei nu mai obligă  autorităţilor locale să deconteze personalului didactic cheltuielile de transport la şi de la locul de muncă. Această facilitate este asigurată numai personalului didactic din unităţile conexe, deşi există loc de interpretare şi în această privinţă.  În acest sens, art. 105(2) şi art. 276 din Legea educaţiei naţionale 

Un comentariu:

viorel spunea...

La sfârşitul lunii ianuarie, soţiei mele, care predă la o şcoală dintr-o comună constănţeană, i s-a spus ca noua lege nu mai stipulează decontarea navetei. Am întrebat la şcoala mea (în mediu urban) şi mi s-a spus că nu e adevărat, ba chiar colegii mei au făcut deja actele pentru decont. Am citit în legea pe care o aveam printată la şcoală -- scrie că se decontează în condiţiile legii (care condiţii? care lege? nu precizează). Acum văd din link-ul pe care l-ati dat că doar pentru unităţile conexe (adică? doar cele arondate, nu şi cea principală?). Nu am pregătirea juridică necesară pentru a pune cap la cap toate detaliile, aşa că sper că mă veţi lămuri dumneavoastră: soţiei, profesor la şcoala din comuna aceea, i se va mai deconta sau nu?