De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

vineri, 17 februarie 2012

Coaliția 52 are susținerea politicienilorMembrii Coaliției 52 din Constanța au organizat astăzi, 17 februarie 2012, masa rotundă cu tema “Respect și responsabilitate pentru dialogîn timpul căreia le-au fost prezentate parlamentarilor din județ, consilierilor locali și județeni și altor reprezentanți ai autorităților amendamentele propuse pentru schimbarea Legii 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică.
Prin completarea legii cu aceste amendamente, Coaliția 52 dorește să ofere un cadru real și onest pentru consultarea societății civile atunci când autoritățile intenționează să ia decizii.
La masa rotundă din Constanța au participat 3 parlamentari, 1 consilier județean și 3 consilieri locali. Au mai răspuns invitației și 2 primari, 2 delegați ai altor primării. Dintre aceștia, au fost de acord cu inițiativa Coaliției 52 și au spus că susțin demersul de îmbunătățire a legii transparenței  toți cei 3 parlamentari constănțeni, 1 consilier județean și 3 consilieri locali, 2 primari și 2 delegați ai primăriilor.

            În cadrul evenimentului, invitații au declarat că sprijină inițiativa Coaliției 52, unii dintre aceștia recomandând nuanțarea amendamentelor propuse, deferențierea termenelor de dezbatere a actelor normative în funcție de importanța domeniului ce urmează a fi reglementat și o definire mai riguroasă a termenilor și noțiunilor cu care operează legea transparenței decizionale.

            Coaliția 52 a organizat astăzi evenimente similare în 16 orașe din țară: Cluj, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș, Reșița, Deva, Timișoara, Constanța, Râmnicu Vâlcea, Tulcea, Bacău, Iași, Ploiești, Craiova, Suceava și București.
Observațiile parlamentarilor și reprezentanților autorităților locale și județene de la aceste mese rotunde vor fi centralizate și folosite pentru a definitiva forma amendamentelor propuse pentru schimbarea Legii 52/2003. Ulterior, aceste amendamente vor fi transmise parlamentarilor din toate județele țării, urmând ca acei parlamentari care au declarat că vor susține acest demers să înceapă procesul de modificare legislativă în Parlamentul României.

Toate persoanele interesate pot afla cine sunt sunt parlamentarii care sunt alături de Coaliția 52, accesând harta interactivă de pe site-ul www.advocacy.ro.
De la înființarea Coaliției 52 în 25 ianuarie 2012, până în 17 februarie 2012 au aderat 325 de persoane, cetățeni sau reprezentanți ai societății civile, sindicate, patronate. Pentru că lista este deschisă pe site-ul www.advocacy.ro, numărul membrilor acestei coaliții este în continuă creștere.