De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


vineri, 10 februarie 2012

MASĂ ROTUNDĂ: Mai mult respect în relația dintre autoritățile publice și cetățeni

Coaliţia 52 începe dezbaterile!
Vă invităm să luaţi parte la masa rotundă intitulata „Mai mult respect în relația dintre autoritățile publice și cetățeni prin modificarea Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică”, eveniment ce se va desfaşura vineri, 17 februarie 2012, de la ora 11:00, în Sala de protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța. Acţiunea este organizată de Coaliția 52.
Alături de membri ai societății civile, parlamentari din județul Constanța și de reprezentanți ai autorităților locale, vor fi dezbătute problemele apărute în aplicarea Legii 52/2003.
Vor fi supuse dezbaterii amendamentele pe care Coaliția 52 le consideră imperios necesare la această lege.
La nivel național, în mai multe orașe din România, cetățenii au manifestat pentru RESPECT ȘI DIALOG în relația cu autoritățile publice. Subiectul mesei rotunde corespunde în primul rând cerințelor actuale ale cetățenilor care continuă să facă presiuni în întreaga țară. În același timp, aduce în atenția opiniei publice rezultatul cercetării realizate de Academia de Advocacy privind modalitatea în care primăriile de municipii, consiliile județene și ministerele înțeleg să respecte prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Concluziile cercetării reflectă dezinteresul majorității autorităților publice fată de dialogul cu cetățeanul, fapt care poate duce la descurajarea celor care doresc să fie consultați și implicați în luarea deciziei publice.