De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


miercuri, 15 februarie 2012

Lenea ca miză electorală

După câte constat, maşinăria băsistă pregăteşte pentru 2012 o nouă temă de campanie electorală: lenea la români.
După ce în 2004 a anunţat că începe lupta anticorupţie (dar a fost înfrânt), după ce în 2008 a anunţat că va conduce cruciada anticomunistă (dar a fost biruit), domnul Băsescu (şi compania) ne bate acum, mai pe faţă, mai subliminal, un nou cui electoral: românii sunt leneşi, în România nu se prea munceşte; dar noi vom pune ţara la treabă. Dacă ne alegeţi tot pe noi !
Zău? I-auzi brâul ! Mă, voi vă puneţi cu taman cu lenea? Păi nici nu ştiţi ce pierdeţi. Pe lângă alegeri-vreau să spun...
Premierul Răzvan Ungureanu: "Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să îi vezi pe militari desfundând drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă, la căldură. Şi am văzut cu toţii, aceasta se întâmplă. Şi la inundaţii, şi la nămeţi. (...) Nu se poate aşa ceva.... Nu putem plăti lenea la nesfârşit. Este lipsă de respect faţă de cei care stau 24 de ore îngheţând ca să dea drumul la salvări, să rezolve situaţiile de urgenţă." (vezi video)

Liderul PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader: "Din 80 de oameni sau 64, câţi au murit, unul singur a murit în maşină, restul au băut şi au adormit acolo."(vezi video )

Premierul Răzvan Ungureanu: "Pur şi simplu am unificat programele de lucru în toate instituţiile administraţiei centrale. Asta este tot. Nu este absolut nicio altă problemă. Cred, de fapt, că într-adevăr ceea ce contează este ca timpul de lucru legal de la 8.00 la 16.00 să fie folosit cât mai bine. Asta este totul" (vezi video)

Apropo, adresa de mai jos este încă o tâmpenie rezultată din exces de zel şi slugărnicie. EVIDENT CĂ NU SE POATE APLICA ÎN UNITĂŢILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT ÎN CAZUL PERSONALULUI DIDACTIC.