De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

marți, 28 februarie 2012

74% dintre parinti nu sunt de acord cu infiintarea clasei pregatitoare

In perioada 21-27 februarie 2012 Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a efectuat un sondaj de opinie on-line  in randul personalului din invatamant si parintilor.
Conform acestui sondaj, 25,88% dintre parinti sunt multumiti de infiintarea clasei pregatitoare iar 74,12% nu sunt de acord cu infiintarea acesteia.
Dintre cei care sunt de acord cu infiintarea clasei pregatitoare, 65,15% considera ca sistemul de invatamant nu este pregatit pentru a introduce aceasta clasa incepand cu anul scolar 2012-2013.
In privinta profesorilor care au raspuns la acest sondaj rezultatea sunt asemanatoare cu cele efectuate in randul parintilor, diferentele fiind sub marja de eroare de 3%.
Mai mult, din cele 1863 de persoane, in proportie de 55,56% sustin ca aceasta clasa trebuie sa functioneze la gradinita.
Dupa parerea celor care au raspuns la sondaj, cele 3 conditii minime necesare functionarii optime a clasei pregatitoare sunt:
-         baza materiala (banci, scaune, grupuri sanitare, spatiu suficient in sala de curs, etc);
-         existenta programei scolare ;
-         corpul profesoral special format.

Aproximativ 74% dintre cei care au raspuns, considera ca cele 3 conditii minime trebuie asigurate de catre minister, 17% de catre autoritatile locale si 9% de catre parinti si profesori.

Fara aceste conditii minime principalele riscuri enumerate de catre repondenti, sunt:
-         copii suprasolicitati, nespravegheati, surmenati, stresati si obositi;
-         dezechilibrul emotional si nu numai, al copilului, la o varsta atat de frageda;
-         copiii vor fi cobaii unui experiment nereusit;
-         premisele cresterii abandonului si esecului scolar;
-         randament scolar scazut;
-         dezvoltarea fizica defectuoasa din cauza mobilierului scolar.

Sondajul a fost realizat on-line, in perioada 21-27 februarie 2012. La acest sondaj au raspuns 1865 de persoane, din care 765 parinti. Marja de eroare a sondajului este de 3%

sursa: www.fsli.ro 

2 comentarii:

magerusan spunea...

Ar trebui sa i se explice MINISTERULUI, MINISTRULUI, ETC...ca acest sistem de clasa pregatitoare EXISTA, nu l-au inventat ei...Apoi..copilul meu inca doarme deamiaza la camin..mananca acolo etc....cine imi va asigura aceste CONDITII LA SCOALA?????????????Fara sa mai punem la socoteala ca la 6 ani, nu are ce cauta in baia in care exista toalete pentru clasa a 8-a, de exemplu....

Camelia spunea...

Bine ar fi sa se ia in considerare si aceste sondaje,care exprima doleantele parintilor,pe buna dreptate si sa se ia hotararea, ca grupa pregatitoare sa ramana in gradinita.Copiii intrati de mici la scoala ,clacheaza mai tarziu,datorita supraincarcarii programelor scolare.