De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

miercuri, 2 septembrie 2009

Ziua zero barat

Azi e o zi obişnuită. Azi nu e ziua zero. Nici pentru noi, nici pentru coaliţie. Azi e 2 septembrie 2009 şi-atât.  Undeva plouă, altundeva e soare. Aici, cineva se naşte, dincolo, cineva moare. Azi e o zi obişnuită. Coaliţia va merge înainte până după prezidenţiale şi, poate, mai departe, indiferent ce varianta a codului educaţiei va fi scoasă la mezat. Azi e o zi obişnuită. Să nu ne punem în ea mai multe speranţe decât ne-am pus în cea de ieri sau ne vom pune în cea de mâine. Doar nu credeţi că ăstora le pasă de educaţie şi codul educaţie ! Doar nu credeţi că le pasă de noi!  Totul e doar un pretext. Un pretext pentru ca ei să-şi justifice existenţa, indemnizaţiile, funcţiile, sinecurile, partidele.
Lor, ăstora care se scuipă în fiecare zi la TV, pentru ca mai apoi să-şi lingă reciproc flegmele în numele vreunei frăţii de afaceri cu statul, nu le pasă. Pentru ei, noi suntem un zero.  Nu vă puneţi, oameni buni, prea multe speranţe în ziua de azi, chiar de blestematul ăsta de cod va fi adoptat sau nu. Nu vă puneţi prea multe speranţe în ziua de azi, căci mâine îl vor modifica prin ordonanţă de urgenţă. Poimâine îl vor abroga şi vor face altul. Mai mare, mai frumos, mai gros, mai găunos.  Doar nu credeţi că le pasă de noi. Azi e 2 septembrie; şi nu e ziua zero nici pentru ei, nici pentru noi.  Zero suntem noi; în ochii lor bulbucaţi şi în mintea lor rătăcită.
***
Într-o zi, care va fi una obişnuită, precum cea de azi, 2 septembrie 2009, noi, noi toţi vom conştientiza că  matematica n-ar există fără zero. Şi nici toate socotelile lor. Tare mi-aş dori ca ziua aceea să fie mâine !
 

5 comentarii:

Anonim spunea...

sint sincer curios daca profesorii vor fi capabili sa gestioneze noua lege. daca schimbarea pare radicala pentru elevi, imi imaginez cum pare pentru profesori, unii din ei avind tabieturi care le vad cu greu schimbate. succes !

Anonim spunea...

chestia cu salariile mici care vin din urma dupa alea mari e la mishto ! pai avem acum salarii mai mari de 12000 de euro si inteleg ca astea nu scad, dar alea mici cresc pina ajung macar a 12-a parte. cine crede ca o sa avem curind un salariu minim de 100 de euro are ceva la pasarica (aia de sus ). o sa avem salarii mai mari doar daca emigram in canada.

Anonim spunea...

erata : am vrut sa scriu 100 de euro minim . m-a luat realitatea pe dinainte.

Anonim spunea...

1000 euro fraaate !

Emilian Avrămescu spunea...

Mie, pana nu vad Codul si legea unica in Monitorul Oficial, imi vine sa nu mai zic nimic. E asa o demagogie in tot ce spune guvernul asta!