De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


joi, 15 octombrie 2009

Mai vin bani pentru profesori

Guvernul s-a reunit miercuri in sedinta si, desi nu era pe agenda de lucru, premierul a anuntat ca va aloca bani pentru salariile profesorilor din toate judetele pana la sfarsitul anului.

"Am discutat si cu ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, Guvernul va aloca 260 de milioane de lei pentru plata salariilor din sistemul de invatamant preuniversitar, pana la finele anului", a anuntat miercuri premierul Emil Boc.
"Am decis sa asiguram resurselor financiare necesare platii profesorilor. Pe baza analizei pe care am facut-o la ministerul Educatiei am suplimentat azi (miercuri n.red.) fondul de salarii cu o suma de 260 milioane de lei. Este vorba de profesorii din 29 de judete si nu avem probleme pana la sfarsitul anului. Este vorba de Alba, Buzau, Caras Severin, Cluj, Hunedoara, Neamt, municipiul Bucuresti, Maramures, Suceava, Salaj, Vrancea si altele. Aceste drepturi sunt prevazute in hotararea de Guvern", a declarat premierul la sfarsitul sedintei de Guvern.

sursa: www.ziare.com