De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

marți, 25 august 2009

O.G. nr. 10/2009 -dreptul la continuarea studiilor pentru studenţii ID

Dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă de a continua studiile la programe de studii de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. VII.3 din Legea nr. 253/2009 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,
Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.
Art. 1
(1)Pe data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, înfiinţată prin Legea nr. 443/2002, încetează şcolarizarea pentru toate specializările/ programele de studii/autorizate provizoriu/acreditate la forma de învăţământ la distanţă.
(2)Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti demarează, în primul semestru al anului universitar 2009-2010, procedurile necesare pentru asigurarea unei conduceri cu rector confirmat prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării şi inovării, potrivit legii.
(3)Instituţia de învăţământ superior prevăzută la alin. (1) este monitorizată special, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, pe o perioadă de 3 ani, cu scopul de a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării şi inovării, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4)Pe perioada monitorizării prevăzute la alin. (3), Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti organizează examenele de licenţă potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării şi inovării.
Art. 2
Absolvenţii Universităţii "Spiru Haret" din Bucureşti la specializarea de Drept, cu o durată de 3 ani şi cu 180 de credite, au dreptul de a-şi completa studiile la 4 ani şi cu 240 de credite la specializări/programe de licenţă de drept acreditate.
Art. 3
(1)Studenţii ciclului universitar de licenţă înmatriculaţi în anul I în perioada 2005-2008 la specializări/programe de studii organizate la forma de învăţământ la distanţă au dreptul de a-şi continua studiile la specializări/programe de studii autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării şi inovării, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2)De dreptul prevăzut la alin. (1) beneficiază şi studenţii ciclului universitar de licenţă înmatriculaţi în anul I în perioada 2005-2008 la specializări/programe de studii organizate la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă.
Art. 4
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării va recunoaşte diploma obţinută de absolvenţii prevăzuţi la art. 3, care susţin şi promovează examenul de licenţă în condiţiile prezentei ordonanţe.
 
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 581 din data de 20 august 2009

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna ziua!
Ce parere aveti despre metodologia de aplicare a acestei OG?
Sunt licentiat 2009 USH_MKT_AEI_ID, evident, fara diploma, am terminat primul an masteral la o universitate de stat, forma invatamant zi.
Sunt foarte derutat de atatea HG-uri si abrogari, astfel incat nu mai reusesc sa realizez daca facultatea pe care am urmat-o: Afaceri Internationale, ID, Bucuresti,inmatriculare an 1 in 2006, a avut sau nu vreo baza legala.
Daca raspunsul este negativ, si eu m-am inscris la masterat in baza verificarii documentelor de studii (situatia cf.registru matricol), adeverinta valabila 12 luni (actualmente expirata)cf.Art.4 din metodologia OG10, ce statut prezent am?
Am facut sau nu ceva ilegal? In ce articol al OG10 ma incadrez, avand in vedere ca sunt inmatriculat in perioada 2005-2008, dar si absolvent licentiat admis la master, insa fara diploma la aceasta ora?
Ce demersuri legale pot intreprinde pentru clarificarea situatiei mele scolare, si posibilitatea de a urma cel de-al doilea an masteral?
Multumesc, Mircea Sei