De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


vineri, 28 august 2009

Sinvlex sunt eu şi eu sunt liberal. E dreptul meu

1. Sunt liberal prin definiţie şi aşa voi rămâne, indiferent câte partide liberale sau pseudoliberale se vor naşte, vor muri sau vor subzista. Sunt liberal nu pentru că nu sunt democrat, creştin, socialist sau naţionalist, ci pentru că pot fi toate acestea la un loc, dacă morala, legea, raţiunea, bunul simţ şi conştiinţa o cer. Sunt liberal pentru că aşa vreau eu. Şi pentru că pot. Sunt liberal pentru că încerc să gândesc liber şi pentru că îmi place şi îmi asum minunata iluzie că pot gândi liber. Sunt liberal în numele onoarei, al legii şi al adevărului. Sunt liberal pentru că aşa vreau eu, fie că mă voi afla în afara sau înăuntrunul vreunui partid liberal, care se va naşte, va muri sau va subzista vreodată. Sunt liberal pentru că, privind prin mine însumi ca printr-o fereastră, îi văd şi încerc să-i înţeleg şi pe ceilalţi.
Asta aş vrea să ştie şi să înţeleagă (dacă pot) cei care s-au coborât până la nivelul la care mi-au cerut, direct sau indirect, să-mi reprim ideile politice pe propriul meu blog. Acesta este propriul meu blog ! Sinvlex sunt eu. Şi pe propriul meu blog scriu ce vreau eu. Pentru că e dreptul meu! Pentru că pot. Asta aş vrea să ştie şi să înţeleagă cei care mă atacă în mod subversiv, nu pentru că se tem de mine şi de blogul ăsta, ci pentru că se tem de adevăr şi de propria lor făţărnicie.
Eu ştiu că de aproape un an încoace liberalii nu mai sunt la modă (mai ales cei cu carnet). Dar eu nu simt nevoia să fiu în pas cu moda. Care, oricum, e trecătoare. Aşa vreau eu. E dreptul meu!
.
2. Sinvlex nu este o instituţie şi nu se confundă cu nicio instituţie. Nu trebuie confundat cu nicio instituţie sau organizaţie. Nici măcar cu organizaţia pentru care lucrez. De câte ori trebuie să mai repet toate astea? Am spus-o răspicat aici şi aici. Sinvlex sunt eu, cu toate calităţile şi defectele mele. În care includ şi opţiunile politice. Şi pe care mi le asum deschis şi în totalitate.
Iar ideea - repet, subversivă - că denumirea acestui blog ar prejudicia imaginea S.L.S.I.P., întrucât s-ar confunda cu denumirea sindicatului sau cu site-ul sindicatului (www.sinv.ro), ar putea fi acceptată doar de către cei care nu ştiu să citească sau au ceva cu mine. Asemănarea dintre "sinv" şi "sinvlex" este, păstrând proporţiile, cam aceeaşi cu asemănarea dintre "Coca-Cola" şi "Pepsi-Cola". Sinvlex este un acronim care înseamnă sindicate-învăţământ-lege. Unde se produce confuzia cu acronimul S.L.S.I.P.?
Deci, sinvlex merge mai departe ! E dreptul meu ! Şi da, sunt liberal !