De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

vineri, 28 august 2009

Sinvlex sunt eu şi eu sunt liberal. E dreptul meu

1. Sunt liberal prin definiţie şi aşa voi rămâne, indiferent câte partide liberale sau pseudoliberale se vor naşte, vor muri sau vor subzista. Sunt liberal nu pentru că nu sunt democrat, creştin, socialist sau naţionalist, ci pentru că pot fi toate acestea la un loc, dacă morala, legea, raţiunea, bunul simţ şi conştiinţa o cer. Sunt liberal pentru că aşa vreau eu. Şi pentru că pot. Sunt liberal pentru că încerc să gândesc liber şi pentru că îmi place şi îmi asum minunata iluzie că pot gândi liber. Sunt liberal în numele onoarei, al legii şi al adevărului. Sunt liberal pentru că aşa vreau eu, fie că mă voi afla în afara sau înăuntrunul vreunui partid liberal, care se va naşte, va muri sau va subzista vreodată. Sunt liberal pentru că, privind prin mine însumi ca printr-o fereastră, îi văd şi încerc să-i înţeleg şi pe ceilalţi.
Asta aş vrea să ştie şi să înţeleagă (dacă pot) cei care s-au coborât până la nivelul la care mi-au cerut, direct sau indirect, să-mi reprim ideile politice pe propriul meu blog. Acesta este propriul meu blog ! Sinvlex sunt eu. Şi pe propriul meu blog scriu ce vreau eu. Pentru că e dreptul meu! Pentru că pot. Asta aş vrea să ştie şi să înţeleagă cei care mă atacă în mod subversiv, nu pentru că se tem de mine şi de blogul ăsta, ci pentru că se tem de adevăr şi de propria lor făţărnicie.
Eu ştiu că de aproape un an încoace liberalii nu mai sunt la modă (mai ales cei cu carnet). Dar eu nu simt nevoia să fiu în pas cu moda. Care, oricum, e trecătoare. Aşa vreau eu. E dreptul meu!
.
2. Sinvlex nu este o instituţie şi nu se confundă cu nicio instituţie. Nu trebuie confundat cu nicio instituţie sau organizaţie. Nici măcar cu organizaţia pentru care lucrez. De câte ori trebuie să mai repet toate astea? Am spus-o răspicat aici şi aici. Sinvlex sunt eu, cu toate calităţile şi defectele mele. În care includ şi opţiunile politice. Şi pe care mi le asum deschis şi în totalitate.
Iar ideea - repet, subversivă - că denumirea acestui blog ar prejudicia imaginea S.L.S.I.P., întrucât s-ar confunda cu denumirea sindicatului sau cu site-ul sindicatului (www.sinv.ro), ar putea fi acceptată doar de către cei care nu ştiu să citească sau au ceva cu mine. Asemănarea dintre "sinv" şi "sinvlex" este, păstrând proporţiile, cam aceeaşi cu asemănarea dintre "Coca-Cola" şi "Pepsi-Cola". Sinvlex este un acronim care înseamnă sindicate-învăţământ-lege. Unde se produce confuzia cu acronimul S.L.S.I.P.?
Deci, sinvlex merge mai departe ! E dreptul meu ! Şi da, sunt liberal !

9 comentarii:

bratu spunea...

Va admir pentru verticalitatea de care dati dovada, spunand ca sunteti liberal si ca nu va ascundeti simpatia politica. . .( care nu v-a impiedicat sa faceti bine oamenilor, indiferent de culoarea politica)
Iar despre sinvlex, cred ca toata profesorimea din tara stie ca in acest blog gasim sfaturi bune, legislatie pe intelesul nostru si uneori chiar ne clatim sufletul si cu putina literatura. Nu cred ca are de ce sa se confunde SLSIP cu blogul domniei voastre (toata lumea stie in zilele noastre diferenta intre un blog si un site ,. . . sau nu?!)

Daniel Mălăelea spunea...

Te felicit, Emilian! Mergem inainte. Oarecum, avem aceeasi soarta.

warnin' bros spunea...

chapeau bas!

narcis spunea...

Pai, fii liberal pana la capat, prietene, si lasa si prostii sa spuna ce au de spus.

Emilian Avrămescu spunea...

narcis, zica toti ce vor sa zica. dar s-o faca pe fata.

Mircea Ţuglea spunea...

Liberal-liberal, dar Emi, dă şi link-ul corect către sinv.ro... În rest mi-a plăcut, deşi eu pe zi ce trece devin tot mai de stânga...

Emilian Avrămescu spunea...

Tu, Mircea nu poti fi de stanga, oricat te-ai stradui. Nu ca ai fi, neaparat, de dreapta...

p.s. am corectat link-ul

Sorin Dragne spunea...

Magnific.....magistral.....senzational!!!!!! M-am intrebat, draga prietene, daca acest tip de atitudine pe care o au "amicii" tai ar fi cauza atator ani de comunism. Posibil dar putin probabil. Cred ca este atitudinea tipica pe care am avut-o secole la rand de a fi de partea celui care tine haturile.
Te mai criticau ei oare daca Nea Mazare era liberal ca si tine. Eu sunt convins ca nu.
Sunt convins ca ai auzit de multe ori de la cei ce te inconjoara ca "nu este bine sa urinezi contra vantului". O fi asa. Si secole de tradare si tradatori stau marturie. Dar, atata timp cat unica alternativa a "urinatului contra vantului" este "urinatul in proprii nadragi" o prefer pe cea contra vantului. Sunt un optimist pana in maduva oaselor si am sa sper mereu la schimbarea directiei din care bate vantul.
Am spus-o de atatea ori si am sa o repet de cate ori voi avea ocazia.
Nu stiu daca liberalilor le sunt indispensabile voturile oamenilor din Educatie dar oamenilor din Educatie le sunt indispensabili liberalii.
S-a intrebat vreun mare lider de sindicat la cate greve importante au participat sub guvernarea rosie sau portocalie?
Daca acest numar este pozitiv dati-mi si mie de veste! vVa rog din suflet!!!

Emilian Avrămescu spunea...

Draga Sorin, problema cu astia care urineaza in proprii nadragi e ca, dupa aceea, si-i dau jos si se apleaca sfiosi, ridicand funduletul. Dupa principiul "capul plecat sabia nu-l taie, dar i se infige in cur." Si uite-asa, cu ochii inchisi si strangand din dinti (poate de placere), fac unii sindicalism liber, democrat, crestin si social de 20 de ani incoace.
P.S.
Mi-ai dat ideea unui nou articol...