De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

joi, 20 august 2009

Şi eu sunt membru de sindicat. Trebuia !

M-am înscris în sindicat. Sunt membru cotizant. Zece ani am considerat că n-ar fi tocmai potrivit să fac parte din sindicatul pentru care lucrez. Mi-am spus că nu e deontologic, că nu e moral, că nu e corect etc. Însă, de curând, am ajuns  la concluzia că e mai bine să devin membru de sindicat. Lupta se poate duce şi mai bine de aici, din interior. E o luptă cu sistemul, cu inerţia, cu prejudecaţile, cu meschinăriile, cu opacitatea, cu diletantismul, cu interesele personale şi reaua-credinţă. Acum, spre disperarea unora, pot să-mi spun părerea nu doar ca simplu subordonat, pasibil de a fi sancţionat sau concediat, ci şi ca membru  de sindicat. Acum sunt la mijloc şi drepturile, şi interesele, şi banii mei. 
Sunt onorat să fac parte din Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa.

5 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Felicitari! Acum putem discuta ca de la sindicalist la sindicalist. Ce ne facem, frate, cu sindicatele acestea ale noastre?

Daniel Mălăelea spunea...

E greu, foarte greu, extraordinar de greu. Eu am incercat. N-a mers.

Emilian Avrămescu spunea...

Mai incearca !

bratu spunea...

Asta ar fi solutia. . . Dar liderii actuali sunt atat de vechi si harsiti in probleme, ca au ajuns greu si infricosator de dat jos; si-au creat o "mafie" exact ca Basescu

Emilian Avrămescu spunea...

Pana si Basescu va pierde in toamna asta.