De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


joi, 28 mai 2009

Sentinţă definitivă (executorie) privind sporul pentru condiţii vătămătoare-bibliotecar



Astăzi am intrat în posesia primei sentinţe definitive, pronunţate de Tribunalul Constanţa cu privire la acordarea, pentru bibliotecari, a sporului de până la 15% pentru condiţii vătămătoare. Sentinţa civilă este executorie de drept, în conformitate cu dispoziţiile art. 289 din Codul muncii.
La solicitarea mai multor directori ai unităţilor de învăţământ din Judeţul Constanţa (şi cu acordul persoanei în cauză) facem publică această hotărâre judecătorească. 
Sperăm că acest precedent judiciar este un argument suficient pentru acele conduceri ale unităţilor de învăţământ care nu au acordat acest spor până în prezent.
Facem precizarea că, în motivarea instanţei, pe lângă Legea nr. 334/2002,  s-a invocat  şi Hotărârea Comisiei paritare din data de 27 mai 2008, document pe care conducerile unor unităţi de învăţământ l-au ignorat, iată, în mod nejustificat.