De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


vineri, 29 mai 2009

Legea pensiilor - actualizată la zi

Obiectivul Guvernului este ca, până la sfârşitul acestui an, proiectul privind Legea unică a pensiilor să fie finalizat, astfel încât să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2010. 
De anul viitor, legea unică a pensiilor va introduce o singură formulă de calcul pentru toţi. Tot prin legea unică, procentul de majorare a pensiilor va fi acelaşi atât pentru foştii parlamentari, cât şi pentru foştii agricultori.  
Peste 200.000 de pensionari beneficiază în prezent de pensii speciale. Este vorba despre magistraţi, parlamentari, diplomaţi, poliţişti, militari, aviatori, funcţionari parlamentari sau cei care au lucrat în serviciile speciale. 
Dintre toţi beneficiarii sistemului de pensii speciale, magistraţii primesc cei mai mulţi bani.  
Cel mai bogat pensionar din România este un fost magistrat. Lunar el primeşte 33.000 de lei. În România, peste 200.000 de oameni beneficiază de legi speciale, atunci când le sunt calculate pensiile. Printre ei, magistraţi, poliţişti, parlamentari sau cei care au lucrat în serviciile speciale. Oficialii din ministere vor stabili principiile legii unice a pensiilor.

Până la finalizarea şi adoptarea legii unice a pensiilor, puteţi descărca actuala reglementare, Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, în forma sa actualizată la zi (atenţie, deschiderea fişierului poate dura până la câteva minute !)