De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


vineri, 8 mai 2009

Partidul, primarii şi ronii

Miercuri, 6 mai, şedinţa cu directorii unităţilor de învăţământ din Judeţul Constanţa. Prezentarea noii echipe de inspectori generali. Discursuri. Diplome. Diplome pentru primarii care au "băgat" bani în olimpiada naţională de matematică. Bravo, dar unii erau dintre aceia care au uitat să "bage" şi banii pentru decontul navetei personalului didactic. Poate de aceea au şi zbughit-o aşa de repede. Deci, roni se mai găsesc, dacă zice partidul... Nu contează, Partidul e în tot şi în toate. Şi nu-i nimic, dacă aşa stă treaba, mergem şi noi să vorbim la Partid. 
 
P.S. 
Replica săptămânii: 
Inspector şcolar general:
"-Să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat la şcoala X, unde elevii de clasa I s-au bătut! Doamna director, sunteţi aici? Ridicaţi-vă?"
Doamna director:
"- Da, domnule inspector general, aici. V-am depus deja un raport. Dar credeam că mă ridicaţi în picioare pentru a mă felicita pentru locului întâi obţinut la olimpiada naţională...  "
.
P.P.S.
Certitudinea săptămânii:
Având în vedere modul exemplar în care a fost organizată teza unică la Limba şi literatura română, Andronica Ecaterescu rămâne ministrul Educaţiei.