De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

joi, 28 mai 2009

Sentinţă definitivă (executorie) privind sporul pentru condiţii vătămătoare-bibliotecarAstăzi am intrat în posesia primei sentinţe definitive, pronunţate de Tribunalul Constanţa cu privire la acordarea, pentru bibliotecari, a sporului de până la 15% pentru condiţii vătămătoare. Sentinţa civilă este executorie de drept, în conformitate cu dispoziţiile art. 289 din Codul muncii.
La solicitarea mai multor directori ai unităţilor de învăţământ din Judeţul Constanţa (şi cu acordul persoanei în cauză) facem publică această hotărâre judecătorească. 
Sperăm că acest precedent judiciar este un argument suficient pentru acele conduceri ale unităţilor de învăţământ care nu au acordat acest spor până în prezent.
Facem precizarea că, în motivarea instanţei, pe lângă Legea nr. 334/2002,  s-a invocat  şi Hotărârea Comisiei paritare din data de 27 mai 2008, document pe care conducerile unor unităţi de învăţământ l-au ignorat, iată, în mod nejustificat.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Va bateti cu pumnul in piept ca ati rezolvat problema pentru bibliotecari dar nu va puneti intrebarea ca intr-o scoala sunt cel putin 2-3 persoane ( secretar, director, informatician, administrator retea) care utilizeaza calculatorul mai bine de 7 ore pe zi si nu beneficiaza de spor de ecran cum se acorda in alte judete dar numai in judetul Constanta sindicatul nu poate obtine nimic de la patronat.!! Probabil pentru bibliotecari s-a luptat Sindicatul Bibliotecarilor iar dumneavoastra doar faceti uz de realizarile lor si le postati pe blog ca find rezultatele muncii dumneavoastra. RUSINE ! domnilor..

Emilian Avrămescu spunea...

Vorbesti in dodii, stimate anonim, mai ales in legatura cu sindicatul bibliotecarilor. Sporul pt bibliotecari este prevazut de lege. Pentru ceilalti trebuie facute expertizari si determinari de risc. Stiti cine are obligatia sa le initieze? Conducerea unitatii de invatamant, domnule anonim. Ia vorbiti cu directorul dumneavoastra ! Ce a tinut de sindicat s-a facut in legatura cu "sporul de ecran" - va stau la dispozitie cu documentatia.Urat mi-e de oamenii care n-au curajul sa-si decline identitatea cand vomita fecale.

Ionela spunea...

Domnule Avramescu, spuneti-mi va rog cum se face plata directorilor in judetele pilot? Am studiat legea care zice una si cu totul altceva se practica la noi la Constanta. Conform articolului 51 din Statutul personalului didactic salariul de baza ar trebui sa fie cel maxim pentru functia didactica. Am stat de vorba cu colegi din alte judete pilot si mi-au spus ca acolo sunt platiti corespunzator (jud. Cluj de exemplu). La noi de ce nu? Am cerut parerea domnului Liviu Marian Pop si mi-a spus ca dumneavoastra, sindicatul, ne puteti ajuta.
Asadar, pe cand o rezolvare si pentru aceasta problema?

Emilian Avrămescu spunea...

In ceea ce priveste finantarea, Constanta nu este inca judet pilot. Prin urmare,plata directorilor se face in mod obisnuit. Va rog sa aveti in vedere ca anumite prevederi ale L. 128/1997, inclusiv unele referitoare la salarizarea directorilor, sunt aplicabiule numai in judetele cu sistem de finantare pilot.

Anonim spunea...

Mai "fazanule" nu inteleg de ce esti atat de impertinent.
Cu ce te-a deranjat cele relatate?
Daca esti atat de documentat in cea ce priveste "sporul de ecran " asa cum l-ai pus tu intre ghilimele, de ce nu ai postat pe blog legile care fac referire la sporul de ecran; nu a fost initiat subiectul pe alt blog ca sa-l furi.!!
Dupa cum ai raspuns esti un om de speta joasa care nu meriti sa reprezinti Sindicatul Invatamantului sau asa ai invatat tu la masteratele pe care le-ai afisat pe bloog sa comunici!!
Voi avea grija sa ajungi acolo unde poti folosi asemenea limbaj fara jena .!!
Anonimul ...

Emilian Avrămescu spunea...

Intai de toate, amice, ar fi bine sa inveti sa scrii. Apoi, mai discutam...
Ramai in marele tau anonimat. Desi, la cat esti de activ, ai sanse sa te dea la OTV.

P.S.
Dar vad ca ma citesti, amice, ma citesti.

Anonim spunea...

Pentru a obtine retroactiv "sporul bibliotecarului" sau sporul pentru conditii vatamatoare,ce trebuie facut?
Cred ca iar se intocmesc cereri peste cereri fara sa fie aprobate din diverse motive.
De ce nu se da acest spor fara sa ne mai milogim la sefi.

Anonim spunea...

Daca personalul didactic auxiliar poate beneficia de decontarea navetei


Ana B

Anonim spunea...

Buna ziua,
Care sunt procedurile pentru obtinerea acestui spor de ecran? Va fi acordat si din 1 ian 2010 acest spor?Exista scoli in judetul nostru care l-au obtinut deja?
Va multumesc.
Radu Daniela

Maria T. spunea...

Domnule Avramescu,
Va rog sa-mi spuneti daca, in calitate de profesor in cabinet de asistenta psihopedagogica, cu activitate ce implica folosirea frecventa a calculatorului, pot beneficia de sporul de ecran. Mentionez ca port ochelari de ceva vreme.
In masura in care timpul va permite, astept un raspuns.
Va multumesc!

Anonim spunea...

Foarte compet acest blog d-le Avrămescu, felicitări. Am reușit după indelungi cereri verbale să primesc decont de navetă deși sunt informatician de mai bine de 3 ani.Legea e interpretabilă dar în cazul meu directorul unității a consultat juristul IȘJ-ului și acesta a dat ok. Deci dragi informaticieni, insistați că se poate bine merci, vorbiți cu directorul si juristul IȘJ-ului. Eu așa am obținut(conf. Legea nr. 108/2007, pentru modificarea Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic).
Succes tuturor, și nu vă lăsați, e un drept al dvs.
P.S: Aveţi dreptul şi la ochelari de protecţie conf. Contractului Colectiv de Muncă. Faceţi cerere să vedeţi.Tot aşa am păţit şi cu ochelarii. Când am făcut cerere s-a aprobat imediat. Succes.
Ovidiu M.

Anonim spunea...

Domnule Avramescu,
Ce stiti de acordarea sporului de conditii vatamatoare incepand din luna septembrie pentru cei care nu l-au primit deja ? Sunt sanse sa-l mai primim?