De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


joi, 5 martie 2009

Andro - pauza de autoritate de la Ministerul Educaţiei

Impresia mea e că Ecaterina Andronescu a pierdut total controlul Ministerului Educaţiei. Gafează sistematic şi, am mai spus-o, operează greşit, confuz, chiar contradictoriu cu unele noţiuni şi termeni specifici învăţământului. Pare a fi prost consiliată sau, pur şi simplu, este lipsită de autoritate. Ori e prinsă, probabil, undeva la mijloc, între coerciţia de partid, presiunile sindicale, constrângerile bugetare şi limitele intelectuale.  Cert e că Ministerul Educaţiei a intrat într-un fel de Andro - pauză de autoritate. Altfel nu se explică unele din ultimele decizii, de-a dreptul hormonale, luate de MECI.
Iar această postură în care se află azi, raportată la afirmaţiile demagogice din campania electorală, o compromite total pe doamna ministru. Din păcate, Ecaterina Andronescu nu este cu nimic mai presus decât ultimii săi 2-3 predecesori.