De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


luni, 16 martie 2009

Negocieri eşuate

Negocierile de luni, 16 martie, purtate între sindicaliştii din învăţământ şi reprezentanţii Ministerului Muncii s-au încheiat fără niciun rezultat. Preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor a anunţat că nu exclude începerea grevelor generale şi boicotarea examenelor naţionale.
Marius Nistor a declarat că sindicaliştii nu sunt de acord cu eliminarea salariului de merit, a primelor şi a sporului de antenă. Mai mult, membrii Spriru Haret se vor întâlni mâine în Consiliu Naţional pentru a decide dacă declanşează sau nu protestele de muncă. Potrivit lui Nistor, nu este exclusă declanşarea grevei generale şi boicotarea examenelor naţionale.
"Mâine îi invit din nou la discuţii pe Emil Boc, pe Mircea Geoană, pe Dan Nica, pe Ecaterina Andronescu şi chiar peTraian Băsescu, care poate îşi face timp între două meciuri de handbal să treacă să vorbească şi cu sindicatele", a declarat Marius Nistor, preşedinte executiv al Federaţiei "Spiru Haret".
Şi Constantin Ciosu, secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, a declarat că toate consultările au fost o încercare de a se mai trage de timp, întrucât există o ordonanţă a guvernului Boc de reducere a cheltuielilor de personal cu 20%.
Pe de altă parte, preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a avertizat că dacă Ordonanţa va ajunge în varianta actuală în Guvern, există posibilitatea ca discuţiile pe marginea Ordonanţei să se poarte şi la nivelul minsterelor Sănătăţii, Educaţiei şi Administraţiei şi Internelor.

sursa: www.realitatea.net