De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


vineri, 20 martie 2009

Jumătate dintre şcolile bucureştene pregătesc elevii după program

Potrivit unui articol din ziarul Gandul, jumătate dintre şcolile bucureştene pregătesc elevii după program.
La nivelul Capitalei, din totalul de 180 de şcoli generale, 85 au program prelungit, însă sistemul ar putea fi extins şi în cadrul altor 45 de unităţi de învăţământ, unde elevii învaţă într-un singur schimb. „Este foarte greu să obţii aviz sanitar pentru cantine, aşa că se merge pe contracte cu firme de catering autorizate. În sectorul 4, Primăria a făcut un apel către marile lanţuri de magazine să facă sponsorizări. Problema e că încă nu avem un cadru juridic foarte clar şi nu vrem să virăm şcolile spre afaceri”, ne-a spus reprezentantul ISMB, Marian Banu.
Locul de muncă din ce în ce mai solicitant pentru părinţi şi statul peste program la serviciu impune şcolilor să se adapteze, astfel încât elevii să rămână în unităţile de învăţământ şi după orele de curs. Programul „after-school” sau „şcoala de după şcoală”, pe care Ministerul Educaţiei intenţionează să-l extindă, începând cu anul viitor ridică însă numeroase probleme, de la lipsa unui cadru legal, până la criza de spaţii destinate activităţilor extraşcolare.
sursa: www.gandul.info
articol complet