De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


marți, 7 aprilie 2009

Politica M.E.C.I. produce îngrijorare în învăţământul preuniversitar constănţean

Am avut onoarea şi plăcerea de a vizita ieri 8 unităţi de învăţământ din oraşul Constanţa. Împreună cu domnul vicepreşedinte Mihai Contanu, am încercat să aflăm care sunt problemele cu care se confruntă atât salariaţii, cât şi conducerile şcolilor. Eu am ajuns la următoarele concluzii:
- Politica haotică şi labilă dusă de M.E.C.I. în privinţa "reformei" învăţământului preuniversitar produce îngrijorare şi disconfort psihic în rândul salariaţilor din învăţământ. Cele mai mari semne de întrebare le ridică proiectul descentralizării învăţământului preuniversitar.
- Cea mai mare dezamăgire este legată de sistemul de salarizare şi de neaplicarea majorărilor votate în Parlament şi promise în campania electorală de actuala putere politică.
- Există o mare dezamgire şi faţă de Consiliul Local Constanţa, care nu are în vedere alocarea de fonduri pentru tichete cadou.
-  Sporul pentru condiţii vătămătoare - bibliotecari este acordat sau este în curs de acordare în toate şcolile vizitate ieri.
Mulţumim directorilor, liderilor grupelor sindicale şi salariaţilor din unităţile de învăţământ vizitate pentru disponibilitatea şi deschiderea cu care ne-au primit şi pentru pertinenţa discuţiilor purtate.
Mulţumiri speciale pentru conducerea Liceului G. Călinescu, unde s-a reuşit rezolvarea cu bine a unei situaţii ce părea, la un moment dat, insurmontabilă !
Unităţile de învăţământ vizitate: Liceul G. Călinescu; Liceul Decebal; Colegiul M. Eminescu; Colegiul Naţional de Artă, Şcoala nr. 12, Şcoala  nr. 22, Şcoala nr. 24, Palatul Copiilor, Casa Corpului Didactic.