De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

vineri, 3 aprilie 2009

Relaţia şcoală - autoritate locală a fost dezbătută în comisia paritară

Problema decontului navetei şi a relaţiei şcoală - autoritate locală a fost dezbătută în comisia paritară în prezenţa noului Inspector şcolar general, prof. Petrică Miu.

Comisia Paritara I.S.J. Constanţa- S.L.S.I.P. s-a întrunit azi, 03.04.2009, pentru a lua în discuţie următoarele aspecte:

1. Validarea posturilor vacante pentru titularizare, respectiv soluţionarea restrângerilor de activitate şi a celorlalte etape ale mobilităţii cadrelor didactice din Judeţul Constanţa;

- numărul total al posturilor vacante şi rezervate este de 2.691 (norme întregi şi fracţii de normă)

- numai un număr de 385 de posturi vacante din total  au viabilitate pentru 4 ani 

2. Decontarea navetei pentru personalul didactic

- legat de acest subiect  a fost discutată relaţia şcoală - autoritate locală, director- primar, consiliu de administraţie - consiliu local

- s-a evidenţiat necesitatea conştientizării de către directori şi consiliile de administraţie a importanţei întocmirii în mod corect şi la timp a documentaţiei cerute de lege privind decontarea cheltuielilor de transport şi a proiectării bugetului unităţii de învăţământ

- s-au pus în discuţie cazurile ce au ridicat probleme în ultima perioadă în legătură cu decontarea navetei şi cu relaţia şcoală - autoritate locală (Târguşor, Dobromir, Dumbrăveni)

3. În virtutea statutului său de partener de dialog social şi de reprezentant al salariaţilor, Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar a solicitat deschiderea unei secţiuni proprii pe forumul electronic al I.S.J. Constanţa. Solicitarea rămâne în discuţie.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mereu se acuza conducerea scolii pt nedecontarea navetei!!!ce poate face directorul,care ,desi depune documentatia primeste aceleasi raspunsuri:"Nu sunt bani!Nu am primit nimic de la CJC!"?Cui sa se adreseze?Aceasta fiind singura pb cu autoritatea locala ,in care ii simtim neputinciosi!!!! cat priveste conflictul de munca ,cat ar tb sa mai asteptam pt a negocia cu adevarat in favoarea noastra-a dascalilor?decat o marire de 2-3%,negociati pentru TICHETE DE MASA!!!Asa veti recapata increderea in sufletele noastre!Aceasta isi doresc cu adevarat oamenii!